33003
Brak okładki
Książka
W koszyku
W książce przedstawiono podstawowe zagadnienia dotyczące chemii żywności. Omówiono w nim m.in. : zakres, znaczenie i rozwój chemii żywności, właściwości oraz przemiany biochemiczne i chemiczne składników żywności, które wpływają na jakość sensoryczną, a także wartość odżywczą oraz przydatność technologiczną surowców i produktów żywnościowych, wpływ warunków przechowywania i przetwarzania na biochemiczne i chemiczne przemiany składników żywności, rakotwórcze i przeciwrakotwórcze działanie składników naturalnych oraz związków powstających w procesach przetwarzania żywności, zanieczyszczenia żywności, rolę składników żywności w żywieniu.
Status dostępności:
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej